Uskoro počinje Coca-Colina podrška mladima u BiH

Coca-Cola u 2018. omogućava besplatne radionice za 500 mladih širom Bosne i Hercegovine

0
2061
Coca-Cola će ove godine u projekt uključiti čak 500 mladih u BiH

Nakon što je Coca-Cola HBC B-H Sarajevo u prošloj godini pokrenula jedinstveni projekt podrške razvoju mladih Coca-Colina podrška mladima u Bosni i Hercegovini, uskoro nastavlja s drugom fazom programa, koji će ove godine obuhvatiti 500 mladih širom BiH.
Pod sloganom ‘Nauči, primijeni, kreni’ Coca-Cola će i ove godine nezaposlenim pojedincima u dobi od 18 do 30 godina, motivisanim da nauče kako da se istaknu na tržištu rada, besplatno omogućiti učenje životnih i poslovnih vještina neophodnih za zapošljavanje i bolje pozicioniranje na tržištu rada.
”Nakon uspješne prve godine programa i odličnih povratnih reakcija polaznika, ove godine u projekt želimo uključiti čak 500 mladih i obuhvatiti deset gradova širom BiH. Uključivanjem što većeg broja polaznika želimo nastaviti doprinositi rješavanju jednog od najvećih društvenih problema – visoke nezaposlenosti mladih, te doprinijeti njihovom ostanku i pronalasku posla u BiH“, izjavila je Ruža Tomić Fontana, generalna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju.
Coca-Colina podrška mladima osmišljena je da prepoznaje, razvija, osnažuje i motiviše na uspjeh učesnike čineći ih konkurentnijim na tržištu rada. Projekt je namijenjen mladim ljudima u dobi od 18 do 30 godina, s fokusom na nezaposlene i mlade koji su završili školovanje, kojima će program pomoći u stjecanju i unapređenju znanja i vještina i omogućiti im bolje kompetencije za rad na tržištu. Kroz program će proći 500 polaznika iz najmanje deset bh. gradova.
Uz podršku javnih i privatnih partnera ovaj primjer dobre prakse Coca-Cola HBC B-H Sarajevo nastavit će i u narednim godinama.
Više informacija o programu i načinu prijave svi zainteresovani mogu pronaći na web-portalu www.coca-colinapodrskamladima.ba.