Uspješno povezivanje slovenačkih i bh. kompanija na događaju ‘I feel Slovenia’

0
742
Događaj 'I feel Slovenia' okupio je istaknute kompanije u BiH koje ostvaruju saradnju sa Slovenijom

U organizaciji Ambasade Republike Slovenije u BiH i kompanija: NLB Banka Sarajevo i Banja Luka, Triglav Osiguranja, Petrol BH Oil company, Gorenje BiH i firme Kolektor CCL, jučer je u Rezidenciji Slovenije u Sarajevu održan događaj ‘I feel Slovenia’ koji je okupio istaknute kompanije u BiH koje na različite načine ostvaruju saradnju sa Republikom Slovenijom.
Kompanije organizatori, koji sa velikim uspjehom posluju u BiH, na ovaj su događaj pozvali svoje poslovne partnere, prestižne privrednike iz cijele zemlje.
Cilj okupljanja je uzajamno povezivanje poslovnih subjekata koje je ključno za razvoj bh. tržišta jer vodi do boljih rezultata u poslovanju, te mogućnosti u smislu pronalaženja novih poslovnih prilika. U vrlo ugodnom ambijentu gosti su imali priliku upoznati se sa gastronomskom ponudom Slovenije i slovenačkim vinima.
“Jedna od ključnih aktivnosti ambasada Republike Slovenije u svijetu je podrška jačanju trgovinske razmjene, prisutnosti slovenačkih firmi na stranim tržištima i internacionalizaciji slovenačkih firmi. Današnji događaj govori o obostranom interesu Slovenije i Bosne i Hercegovine za nastavak jačanja poslovne saradnje, trgovinske razmjene među državama i traženju novih mogućnosti u cilju daljnjeg privrednog rasta i napretka“, istakla je ambasador Republike Slovenije, Zorica Bukinac u pozdravnom govoru.

U ugodnom ambijentu gosti su imali priliku upoznati se sa gastronomskom ponudom i vinima Slovenije

Firme organizatori događaja su istakli da su veoma ponosni što su učestvovali u ovom događaju jer smatraju da je uvezivanje preduzeća na ovaj način od velike važnosti za unapređenje poslovnog ambijenta naše zemlje, te da će otvoriti vrataaktivnijoj uzajamnoj saradnji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here