Uspješno predstavljeno eCommerce tržište BiH na Balkan eCommerce Summitu

0
261
Belma Agić i Orhan Gazibegović predstavili rezultate istraživanja eCommerce tržišta u BiH

Više od 500 poslovnih predstavnika iz 17 zemalja okupilo se na prvom Balkan eCommerce Summitu, održanom 4. i 5. aprila u Sofia Tech Parku. Tom prilikom, učesnici i posjetitelji sajma imali su priliku upoznati se s eCommerce tržištem Bosne i Hercegovine.
Prezentacijom pod nazivom ‘Otkrivanje potencijala eCommerca u Bosni i Hercegovini’ Belma Agić i Orhan Gazibegović, predstavnici eCommerce asocijacije u BiH, koji su bili i službeni partneri događaja, predstavili su rezultate najnovijih istraživanja eCommerce tržišta koje je asocijacija provela sa svojim partnerima. Kroz prezentaciju, istaknute su neke od najuspješnijih web trgovina i kurirskih službi iz BiH, te je prikazana njihova inovativnost, kvaliteta i konkurentske prednosti. Ovim nastupom otvorene su dodatne mogućnosti za regionalnu saradnju eCommerce biznisa iz BiH.
Forum je održan u trajanju od dva dana, a posjetitelji su, pored prezentacije o eCommerce tržištu naše zemlje, imali priliku vidjeti i prezentacije o tržištima Rumunije, Grčke, Bugarske, Srbije, Sjeverne Makedonije, Hrvatske, Slovenije i Albanije.
Konferencija je obuhvatila i druge ključne teme, kao što su unutarnja i vanjska logistika, marketing, suvremena tehnološka rješenja za prodaju i komunikaciju, globalne i lokalne marketplace platforme, te softverska rješenja za unapređenje poslovanja i mnoge druge teme.
“Učešće na Balkan eCommerce Summitu bilo je odlična prilika za prezentiranje uspješnih primjera i potencijala BiH u e-trgovini, te za uspostavljanje novih veza s regionalnim partnerima”, izjavila je Belma Agić, izvršna direktorica eCommerce asocijacije u BiH.
Orhan Gazibegović, predsjednik Asocijacije dodao je da im je cilj potaknuti regionalnu suradnju i omogućiti domaćim web trgovinama da ostvare značajan utjecaj na širem tržištu, a ovaj Summit im je pružio odličnu platformu za to.
Balkan eCommerce Summit okupio je vlasnike eCommerce kompanija, predstavnike digitalnih agencija, pružatelje eCommerce usluga, kao i sve one koji su zainteresovani za eCommerce poslovanje. Događaj je pružio priliku za upoznavanje s najnovijim trendovima i inovacijama u industriji e-trgovine te za predstavljanje vlastitih poslovanja regionalnim tržištima.
Iz eCommerce asocijacije u BiH još ističu važnost kontinuiranog rada na unapređenju eCommerce sektora u BiH, kao i stvaranje novih prilika za suradnju s regionalnim partnerima, što će doprinijeti boljem poslovanju i većoj konkurentnosti bosanskohercegovačkih web trgovina na međunarodnom tržištu.