Utakmice fudbalske reprezentacije BiH na programu BHT1 do 2028.

0
93
Memorandum o saradnji su potpisali direktori BH Telecoma i RTV BiH, Kahriman i Karamehmedović

U Sarajevu je danas svečano potpisan Memorandum o međusobnoj saradnji između BH Telecoma i Radiotelevizije BiH kojim je omogućeno da se utakmice fudbalske reprezentacije Bosne i Herceovine prate na kanalu BHT1, MY TV servisa, kao i putem Moja webTV aplikacije.
Memorandum o saradnji su potpisali Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma i Belmin Karamehmedović, generalni direktor RTV BiH.
“Zaista je veliko zadovoljstvo upoznati javnost s činjenicom da se nogometna reprezentacija BiH vraća na program BHRT-a i na platforme BH Telecoma”, rekao je Karamehmedović na današnjoj pres-konferenciji.
On je naglasio da se BH Telekom u izboru partnera u ovom projektu, osim ekonomskih razloga, vodio i i motivima podrške postojanju ovog javnog medijskog servisa.
Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma rekao je da BH Telecom kao dokazani lider na bh. tržištu u ponudi telekomunikacijskih usluga kontinuirano nastoji obezbijediti najkvalitetniji sportski sadržaj svojim korisnicima, a ovaj put, u saradnji sa BHRT-om, i svim građanima BiH.
“Sva ugovorena takmičenja, tj. utakmice, će biti emitovane na kanalu BHT1, s tim da će BH Telecom svojim korisnicima omogućiti praćenje utakmica uživo i putem svog MY TV servisa, kao i putem Moja webTV usluge/aplikacije, čime će BH Telecom dodatno obogatiti svoju ponudu i unaprijediti iskustvo svojih korisnika, što je jedan od strateških ciljeva kompanije”, rekao je Kahriman, te dodao da je ovaj memorandum istovremeno i podrška nesmetanom radu BHRT-a.
Potpisivanju Memoranduma prethodilo je zajedničko učešće BHRT-a i BH Telecoma na Tenderu, nakon čega je uslijedilo zaključivanje ugovora sa UEFA-om o otkupu medijskih prava za utakmice Nogometne reprezentacije BiH u okviru UEFA Lige nacija za period 2022-2028, Evropske kvalifikacije za UEFA EURO 2024, FIFA Svjetsko prvenstvo 2026 i UEFA EURO 2028 i medijska prava za prenos prijateljskih utakmica naše fudbalske reprezentacije u periodu 2022-2028.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here