Uz novi logo najavljen radikalan dizajn Lancie za narednih 100 godina

0
606
Lancia predstavila novi logotip, uz najavu tri nova električna modela do 2028. godine

Ljubiteljima italijanske Lancie vjerojatno je odahnulo kada su čuli da će Lancia imati svijetlu budućnost u koncernu Stellantis, odnosno da će, umjesto da bude ugašena, nastaviti s proizvodnjom atraktivnih električnih automobila.
Novo doba Lancie će obilježiti sasvim novi dizajn i logotip, a u razdoblju od 2024. do 2028. godine marka će predstaviti svoja tri potpuno nova električna vozila.
Objavljeno je to sve na stranicama Lancie, gdje je otkriven pojednostavljeni izgled logotipa i dizajn koji nazivaju Pu+Ra (pure+radical).
“Nova era Lancie počinje danas, novim logom i novom jasnom dizajnerskom vizijom”, poručio je CEO kompanije Luca Napolitano.
Pritom je otkrio ne samo dizajnerske smjernice koje će krasiti Lanciu u narednih 100 godina, nego i skulpturu Lancia Pu+Ra Zero, koja utjelovljuje sve ono što novi dizajn donosi. Upravo oblici te skulpture inspirirat će izgled spomenutih triju novih modela.
Čiste linije, radikalni oblici i spoj prošlosti i sadašnjosti, osnova su oblika koji će krasiti nove Lancijine automobile, piše Autonet.hr. Prvi model koji će dobiti novi logotip je novi Ypsilon, čija se premijera očekuje, a potom i Delta, legenda koju će Lancia oživjeti kao električni model.

Ako je suditi prema ovim najavama, Lancie će u budućnosti zaista značajno izgledom odudarati od drugih marki na tržištu. Sprijeda će ih krasiti trokraka zvijezda koja podsjeća na oblike prednje maske njihovih poznatih vozila, čime će biti prepoznatljivi i danju i noću. Straga će se isticati okrugla svjetla, koja će debitirati već na modelu Ypsilon.
U unutrašnjosti će, pak, dizajn biti vođen osjećajem ‘dnevne sobe’, pa će posebnu pozornost posvećivati površinama koje putnici dodiruju. One će većinom biti načinjene od ugodnih, ali i ekološki prihvatljivih materijala.