Viber 10 dobio preglednije sučelje i nove značajke

0
1300
Novim sučeljem Viber je postao pregledniji i jednostavniji za korištenje

Viber je izdao novu, desetu po redu veliku nadogradnju svoje aplikacije za dopisivanje i razgovore. Uz očekivane ispravke bugova, stigla su i nova funkcionalna poboljšanja, ali i novo korisničko sučelje – bijele boje uz zadržavanje prepoznatljivih ljubičastih detalja.
Novim sučeljem Viber je postao pregledniji i jednostavniji za korištenje. Od sada se privatnim i grupnim chatovima, Communityju, chatbotovima i sadržaju koji se redovno koristi pristupa s glavne chat liste. U najnovijoj verziji korisnici s jednog ekrana mogu pregledavati sve nedavne pozive, pristupiti kontaktima iz imenika i upravljati svojom Viber Out pretplatom.
Nova inačica donosi više privatnosti za korisnike – moguće je chatati s drugim korisnicima, a da se pritom međusobno ne otkrivaju telefonski brojevi (Hidden-number chat). No, ova je značajka ograničena samo na tipkanje unutar Communityja.
Viber bi prema najavi uskoro trebao dobiti i podršku za grupne pozive. No, korisnici neće moći u grupni poziv uključiti prevelik broj osoba, tek do njih pet. Za početak će biti podržani samo glasovni pozivi, a kasnije i video pozivi, piše Bug.hr.
Dijelu korisnika je preko App Storea i Google Playa još uvijek dostupna samo starija inačica, no uskoro će i njima postati dostupna i nova.