Visa donosi nove načine plaćanja na FIFA Svjetsko prvenstvo u Kataru

Više od 5.300 terminala za beskontaktno plaćanje učiniće Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022 turnirom sa najviše mogućnosti za plaćanje ikada

0
314
Visa će Kataru donijeti brojna rješenja za digitalno plaćanje, uključujući i neka u pilot fazi

Kompanija Visa, zvanični partner FIFA za tehnologiju plaćanja, omogućila je beskontaktne kupovine na svim zvaničnim mjestima FIFA Svjetskog prvenstva u Kataru 2022™, uključujući osam stadiona i FIFA Fan Festival™.
Budući da se očekuje da više od milion navijača doputuje u Katar na turnir, Visa je instalirala 5.300 terminala za beskontaktno plaćanje na zvaničnim FIFA lokacijama, čime je FIFA World Cup Katar 2022™ postao mundijal sa najviše mogućnosti plaćanja svih vremena. Visa će implementirati različite inovacije, kako bi obožavaocima omogućila lak pristup jednostavnim i sigurnim digitalnim načinima za transfer platnih sredstava.
Visa će Kataru donijeti brojna rješenja za digitalno plaćanje, uključujući i neka u pilot fazi, koja će pokazati kako bi buduća rješenja Visa plaćanja mogla da zažive:
• Platite svojim licem: Ovo će biti prvi put da se tehnologija prepoznavanja lica koristi za plaćanja u Kataru. U pitanju je saradnja između Nacionalne banke Katara (KNB) i POP ID-a, koju je podržala Visa putem tokenizacije. Rješenje omogućava klijentima da autentifikuju plaćanja koristeći samo lice, bez fizičke kartice ili mobilnog telefona nakon prve registracije, a biće postavljeno u tri filijale Flat White Specialty Coffee.
• Kartice postaju animirane: Kako se potrošači sve više navikavaju da stvari dobijaju odmah, Visa predstavlja i pilot rješenja za izdavanje ograničenog broja digitalnih kartica u Dohi. Nakon jednostavnog skeniranja QR koda, digitalna pripejd kartica će biti odmah izdata i može se dodati u mobilni novčanik. Ona će sadržati animiranu sliku kartice, sa zvaničnom maskotom La’eeb, demonstrirajući budućnost u kojoj bi potrošači mogli da donesu veću personalizaciju, pa čak i digitalnu animaciju na svoje Visa kartice.
• Prihvatanje plaćanja postaje jednostavnije za mala i srednja preduzeća: U partnerstvu sa tri banke sa sjedištem u Kataru, rješenje Visa Tap to Phone je sada dostupno trgovcima u Kataru koji žele da ubrzaju svoju mogućnost prihvatanja digitalnih plaćanja prije očekivanog priliva turista. Visa Tap to Phone olakšava trgovcima da koriste svoje Android NFC uređaje koje već posjeduju za prihvatanje beskontaktnog plaćanja – jednostavnim preuzimanjem aplikacije.
• Tap to Ride Around Doha: Održavanje nesmetanog odvijanja saobraćaja tokom FIFA World Cup™ je glavni prioritet, a kompanija Visa, u partnerstvu sa Ministarstvom saobraćaja Katara, omogućava beskontaktno prihvatanje plaćanja u taksijima, kako bi navijači i stanovnici Katara mogli da plate svoja putovanja Visa karticom ili pametnim telefonom, čineći plaćanje putovanja u i oko Dohe bržim i praktičnijim.
Ranije ovog mjeseca, Visa je predstavila Visa Masters of Movement, prvo hibridno iskustvo te vrste koje sadrži interaktivni teren na FIFA Fan Festivalu™ u Dohi, gdje će navijači moći da kreiraju digitalnu umjetnost inspiriranu sopstvenim prepoznatljivim pokretima. Obožavaoci koji ispunjavaju uslove, imaće mogućnost da pretoče tu digitalnu umjetnost u svoj NFT u partnerstvu sa Cripto.com.
Visa je FIFA-in zvanični platni partner od 2007. godine.