Vispak dobio certifikat IFS Food v 7

0
340
Potvrđen najviši nivo kvalitete sigurnosti hrane u kompaniji Vispak

Nakon što su u junu prošle godine dobili IFS v6,1 certifikat i time dokazali svjetski standard kontrole sigurnosti hrane i nivoa kvaliteta proizvođača, kompanija Vispak je završila i certifikaciju po zahtjevima IFS verzije 7.
Vispak je još jednom potvrdio da je na visokoj razini usklađenosti, s obzirom na to da nova verzija norme uključuje proširene i iznimno visoke zahtjeve, te pooštrene kriterije ocjenjivanja i njihovo ispunjavanja.

Nina Mujanović Bijedić, direktorica kompanije Vispak

“Ispunjavanjem zahtjeva vezanih uz pozitivnu i snažnu kulturu sigurnosti hrane u kompaniji, dokazali smo usklađenost sa novim zakonodavnim okvirom na nivou EU. To nam osigurava prednosti u vidu povećanja produktivnosti, zadovoljstva kupaca, smanjenja broja internih neusklađenosti te smanjenje troškova izazvanih ljudskom pogreškom. Time dodatno jačamo povjerenje u kvalitet i sigurnost naših proizvoda“, kaže Nina Mujanović Bijedić, direktorica kompanije Vispak.
Kroz IFS Food norme zadovoljavaju se kriteriji sistema upravljanja sigurnošću prehrambenim proizvodima, uslugama, kriteriji dobrih praksi, zakonodavstva i potreba i zahtjeva kupaca.
“Certificiranje sistema sigurnosti i kvaliteta proizvoda u Vispaku, prema zahtjevima standarda IFS Food v 7, pokazuje našu dosljednu opredijeljenost i predanost u području sigurnosti, kvaliteta hrane, ispunjavanja BH i EU legislative i zahtjeva naših potrošača i inozemnih kupaca“, kaže prof. dr. Amela Semić iz Direkcije za osiguranje kvaliteta i standardizaciju AS Holdinga.