Vispak i Bingo predstavili uspješne rezultate zajedničkih projekata

Projekt otvaranja Instituta bosanske kuhinje danas je zvanično i predstavljen javnosti

0
338
Nejra Begić (Vispak) i Amina Čeliković (Bingo) uručili donaciju Binasu Mašiću (Pomozi.ba)

Nakon niza aktivnosti na kojima su radili u proteklom periodu, bh. kompanije Vispak i Bingo danas su u Bingo City Centru u Sarajevu predstavnicima medija prezentovali rezultate uspješnih kampanja.
“U proteklom periodu u saradnji sa Bingom, implementirali smo projekat ‘Začini po mjeri Bosanca i Hercegovca’ gdje su svi kupci, koji su u periodu kampanje kupili 10 Tajna mješavina, na svoju adresu dobili spravu za izradu ćevapa i pljeskavica. U periodu kampanje, od 15.04. do 30.06.2022. godine zabilježen je rast prodaje na kategoriji ‘Dodaci jelima posebnih namjena’ od 65% u odnosu na isti period prošle godine. Rast se nastavio i nakon kampanje, te smo izrazito ponosni na ovaj projekat i ove rezultate“, istakla je Nejra Begić, brend menadžer kompanije Vispak.
Ove dvije kompanije uručili su donaciju Udruženju Pomozi.ba. Naime, kroz projekat ‘Bosanska kuhinja za javne kuhinje’, kupovinom Tajna mješavina u Bingo marketima izdvajano je 0.10 kf od svake kupljene Tajne za javnu kuhinju. Danas su sredstva uručena Binasu Mašiću iz udruženja Pomozi.ba koje u svom sastavu ima i javnu kuhinju.
“Već sedmu godinu partnerski implementiramo projekte sa Vispakom koji za cilj imaju razvoj, unapređenje i njegovanje bh. kuhinje. Posebno smo ponosni na raznolikost projekata koji su do sada realizovani, od edukacija i radionica u osnovnim školama, pa do osnivanja Instituta Bosanske kuhinje i doniranje sredstava javnoj kuhinji. Vjerujemo da kroz ovakve aktivnosti doprinosimo svjesnosti o značaju domaće proizvodnje“, kazala je Amina Čeliković iz marketing službe kompanije Bingo.
Još jedan bitan projekat ove dvije kompanije jeste otvaranje Instituta bosanske kuhinje koji je danas zvanično i predstavljen javnosti. Sredinom novembra 2019. godine, Vispak je započeo zajedničku akciju sa kompanijom Bingo i Udruženjem kuhara BiH, koja doprinosi očuvanju tradicije BiH i temelji se na jedinstvenoj Bosanskoj kuhinji.
Akcija ‘Osnivanje instituta Bosanske kuhinje’ dat će važan doprinos cjelokupnom društvu BiH kao mogućnost zaštite bosanskih tradicionalnih jela. Institut će se baviti istraživanjem i zaštitom bosanskih jela, te u konačnici brendiranjem Bosanske kuhinje.
Iz Vispaka su istakli da su ponosni što su napravili iskorak i ovaj put, u zajedničkoj akciji sa potrošačima i partnerima, stvorili dodatnu vrijednost za BiH u segmentu zaštite i promocije bosanskih jela, te brendiranja Bosanske kuhinje.