Vispak, Konzum i Mercator zajedno ‘stvaraju ljubav’ za djecu oboljelu od raka

0
414
Vispak, Konzum i Mercator pokrenuli kampanju za pomoć Udruženju 'Srce za djecu oboljelu od raka'

Društveno odgovorne kompanije Vispak, Konzum i Mercator, vođene istim vrijednostima, odlučili su na poseban način obilježiti kraj ove godine, pa su zajedničkim snagama pokrenuli kampanju za pomoć Udruženju ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ pod nazivom ‘Zajedno stvaramo ljubav’.
Ovim humanim projektom u kojem mogu učestvovati svi vjerni potrošači, Vispak, Konzum i Mercator žele donirati sredstva najugroženijoj kategoriji u BiH, a to su djeca oboljela od raka. Kupovinom Vispak juhe ili čorbe u periodu od 10.11.2022. do 10.01.2023. odvajat će se sredstva za podršku Udruženju, a iz ovih kompanija navode kako su sigurni da će uspjeti opravdati slogan kampanje ‘Zajedno stvaramo ljubav’.
“Vrlo nam je važno da imamo podršku bh. društva, a posebno nam je drago kada ona dolazi od domaćih društveno odgovornih kompanija“, istakao je Fikret Kubat, direktor Udruženja.
U kompaniji Vispak navode kako su humanitarni projekti ono na što obraćaju posebnu pažnju kroz sve godine svoj postojanja.
“Ovaj put kampanja je usmjerena ka mališanima koji se mjesecima, neki i godinama, bore s ovom opakom bolešću i vjerujemo da će im naša sredstva biti od značajne koristi za kupovinu onoga što im nedostaje“, istakla je Nina Bijedić Mujanović, direktorica kompanije Vispak.
Iz Konzuma i Mercatora naglašavaju da udruženim partnerskim projektima mogu napraviti značajne uspjehe i podršku ovakvim kampanjama. Ističu da su ponosni na sve realizovane humanitarne projekte do sad.
“Konzum i Mercator već godinama realizuju različite donatorske projekte za udruženje ‘Srce za djecu oboljelu od raka’ i sretni smo jer se naša humana misija nastavlja sada i kroz ovaj divan projekat sa Vispakom”, izjavio je Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketing Konzuma i Mercatora.