Vispakovi ‘ambasadori’ u akciji: Promo tim u gradovima BiH

0
908
Vispak Promo tim: 15 studenata iz BiH će sticati nova znanja i zarađivati za finansiranje studija

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak angažirala je, u okviru projekta Vispak Promo tim,15 studenata iz cijele Bosne i Hercegovine koji će, radeći do kraja ove godine za kompaniju, sticati nova znanja i zarađivati za finansiranje troškova studija.
Vispak Promo tim pokrenut je u cilju naglašavanja važnosti mladih za razvoj kompanije i uopće u društvu, kao vlastiti doprinos jačanja bh. privrede.
“Naši mladi ambasadori su iz različitih dijelova BiH, tačnije iz Sarajeva, Mostara, Tuzle, Banja Luke, Zenice, Travnika, Bugojna, Srebrenika, Visokog, Kaknja i Bosanske Gradiške. Svi oni imat će priliku da od ovog mjeseca rade na povremenim poslovima promocije Vispaka i njegovih proizvoda i tako zarade za finansiranje troškova svojih fakulteta. Na naš konkurs u aprilu javilo se oko 300 mladih. Odabrali smo njih 15 sa kojima smo proveli edukaciju i potpisali ugovor o angažmanu do kraja ove godine”, saopćeno je iz kompanije Vispak.
Najbolji od njih imat će priliku za nastavak saradnje, zaposlenje i nastavak karijere u jednoj od najuspješnijih domaćih kompanija. Jedan takav primjer je student Almedin Rekić. Javio se prošle godine samoinicijativno, da bi danas sudjelovao u edukaciji mlađih kolega i preuzeo ulogu supervizora kampanje.