Vivo službeno najavio ulazak na bh. tržište

Peti najveći prodavač pametnih telefona na svijetu potvrđuje svoju predanost evropskim potrošačima šireći svoje prisustvo na područje BiH

0
126
Kao dio serije Y, vivo je predstavio modele Y33s, Y21s i Y01

Kompanija vivo, peti najveći prodavač pametnih telefona na svijetu, službeno je najavio svoj ulazak na bh. tržište.
Ova kineska tehnološka kompanija je do sada predstavila neke od najznačajnijih inovacija u industriji pametnih telefona, kao što su skener otiska prsta na zaslonu ili gimbalski stabilizovan sistem kamere. Trenutno je prisutan na više od 60 tržišta širom svijeta, stičući povjerenje više od 400 miliona kupaca.
“Od oktobra 2020. godine, kad smo prvi put rekli ‘Ćao Evropo’, kontinuirano rastemo pa smo tako danas prisutni na 12 evropskih tržišta. Jako se veselimo novim prijateljstvima na bh. tržištu”, istakao je Dušan Kuzmanović, direktor prodaje u predstavništvu kompanije vivo, za područje BiH.
Svjesni zahtjeva i preferencija potrošača u BiH, vivo je najavio svoja prva partnerstva s m:tel-om, BH Telecom-om i HT Eronet-om, kao i IQ Mobile-om, Domod-om, Tehnoshop-om, kako bi osigurali jednostavan pronalazak, isprobavanje i odabir vivo pametnih telefona na željenim mjestima, u skladu sa potrebama i očekivanjima potrošača.
Osim vodećih i polu-vodećih uređaja, vivo evropska linija uključuje porodicu iznimnih pametnih telefona iz Y serije, koji su dostupni i u BiH.
Kao dio serije Y, vivo je predstavio modele Y33s, Y21s i Y01. Vivo Y33s se može pohvaliti glavnom kamerom od 50 megapiksela kao jednom od tri stražnje kamere. Idući naviše u rasponu dolazimo do vivo Y21s modela, koji nudi pametne fotografske i video mogućnosti poput modela Y33s, koji takođe sadrži sistem sa tri kamere, od kojih je glavna kamera sa 50 megapiksela. Na kraju, početni model, vivo Y01, pokazuje da silazak na ljestvici cijena ne znači da kupci moraju žrtvovati dizajn i performanse. Tanko kućište od 8,28 milimetara, sa težinom od samo 178 grama, sadrži 6,51-inčni HD+ ekran. Na poleđini, korisnici će pronaći glavnu kameru od 13 megapiksela, a na vrhu prednje strane selfi kameru od 5 megapiksela.
Y serija će, u BiH, biti dostupna po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 285 KM za model Y01, 435 KM za Y21s, te 489 KM za Y33s. S obzirom na to da je kupcima važan i kvalitetan servis, vivo je sklopio partnerske ugovore za post-prodajnu podršku s kompanijama KimTec i Roaming Electronics.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here