Vlada FBiH: Raspodjela 139.255 KM za unapređenje turizma

0
448
Cilj je ublažavanje posljedica Covid-19 na sektor turizma

Vlada FBiH danas je izmijenila i dopunila Odluku o usvajanju programa utroška s kriterijima raspodjele sredstava namijenjenih razvoju turizma u FBiH, utvrđenih ovogodišnjim Budžetom FBiH Federalnom ministarstvu okoliša i turizma.
Kako je obrazloženo, od 1.625.850 KM odobrenih sredstava je, nakon javnog poziva i odabira projekata, neraspodijeljeno 139.255 KM.
S ciljem ostvarivanja strateških ciljeva razvoja turizma u FBiH, Federalno ministarstvo okoliša i turizma kroz Odluku o usvajanju programa utroška sredstava, sufinansira projekte od posebnog značaja u ovoj oblasti.
Svrha programa je poboljšanje kvaliteta usluga u oblasti turizma i ugostiteljstva na području FBiH radi obogaćivanja ponude i stvaranja novog i prepoznatljivog turističkog proizvoda kroz projekte Via Dinarica – regionalni turistički brend, Live Stage – međunarodni muzički festival u Sarajevu, podrška sanaciji Titove pećine – Općina Drvar, te Sunčana strana Federacije BiH 2019.
Sredstva će biti dodijeljena na osnovu projektne dokumentacije i sklopljenog ugovora između Federalnog ministarstva okoliša i turizma i nosilaca projekata.