Vlada FBiH: Rok za verifikaciju računa stare devizne štednje do kraja 2022.

0
636
Sjednica Vlade Federacije BiH (Foto: Arhiv)

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu utvrdila i Parlamentu FBiH po hitnom postupku uputila Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje u Federaciji BiH, kojim je kao krajnji rok za verifikaciju računa stare devizne štednje utvrđen 31.12.2022. godine.
Donošenjem ovog zakona starim deviznim štedišama će biti omogućeno da, u redovnom postupku, verifikuju svoja potraživanja, čime će direktno biti izbjegnuti troškovi po osnovu dokazivanja visine potraživanja u sudskom postupku.
Prihvativši informaciju Ministarstva finansija o prelasku Federalnoga zavoda PIO na poslovanje preko Jedinstvenoga računa trezora, Vlada FBiH danas je zadužila Finansijsko-informatičku agenciju (FIA) da ovom ministarstvu i Federalnom zavodu PIO osigura informatičku podršku u ovom procesu.
Vlada FBiH je usvojila informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o ispunjavanju obaveza BiH iz Ugovora o uspostavljanju Energetske zajednice i provedbi u Federaciji BiH, s prijedlogom prioritetnih ciljeva, koja će poslužiti kao radni materijal za održavanje tematske sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, zakazane za 14. januar.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here