Vlada RS će mladima isplatiti jednokratnu pomoć po 100 KM

0
391
Sjednica Vlade Republike Srpske (Foto: Arhiv)

Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici donijela je odluku o odobrenju sredstava za isplatu jednokratne novčane pomoći mladima u ovom bh. entitetu od po 100 KM, koju će mladi moći da realizuju od 5. do 25. septembra 2022. godine.
Ovo je drugi put da Vlada RS, s ciljem podrške materijalnom statusu mladih, realizuje ovakav vid podrške, što je posebno značajno na početku školske godine.
Velika zainteresovanost za prvu tranšu, kada se za podršku registrovalo više od 130.000 mladih, ukazuje na činjenicu da je Vlada RS donoseći odluku o isplatu jednokratne pomoći reagovala na adekvatan način, dajući podršku srednjoškolcima, studentima i mladima.
Svi oni koji su već dobili jednokratnu pomoć u julu mjesecu, biće isplaćeni po automatizmu, dok će oni koji imaju između 16 i 29 godina, a još nisu registrovani, moći da izvrše prijavu putem aplikacije na portalu Ministarstva finansija RS (https://inp.vladars.net), saopćeno je.
Takođe, Vlada RS danas je donijela i odluku o dodjeli jednokratne novčane pomoći djeci poginulih boraca koja nisu zaposlena. Riječ je o jednokratnoj pomoći u iznosu od 1.000 KM, koja će biti isplaćena u septembru. Ta isplata vršiće se prema evidenciji Zavoda za zapošljavanje RS.