WhatsApp neće izbrisati račune onih koji ne prihvatite nova pravila do 15. maja

0
615
Korisnici WhatsAppa koji ne prihvate novu politiku privatnosti ipak neće izgubiti funkcionalnost aplikacije

WhatsApp je u februaru objavio da će korisnicima koji ne prihvate nova pravila do 15. maja ove godine ograničiti pojedine funkcionalnosti. No, kako se navodi u novoj objavi WhatsAppa, ako korisnici ne prihvate novu politiku privatnosti do navedenog roka, ipak neće izgubiti funkcionalnost aplikacije, niti će im se izbrisati račun – bar još neko vrijeme.
Prema izvještaju The Vergea, pravila će, baš kako je i očekivano, normalno stupiti na snagu za korisnike koji su ih prihvatili. No, korisnicima koji odbiju nova pravila, nastavit će se prikazivati podsjetnik za njihovo prihvaćanje, ali punu funkcionalnost aplikacije neće odmah izgubiti.
Nakon par sedmica, podsjetnik će postati trajan unutar aplikacije, a tada će njena funkcionalnost postati ograničena. Korisnici koji do tog perioda ne prihvate pravila, moći će i dalje odgovarati na dolazne pozive i poruke pritiskom na obavijesti, no neće moći pristupiti popisu razgovora unutar aplikacije.
Za one koji se i tad ne odluče za prihvaćanje nove politike privatnosti, čeka ih gubitak i te ograničene funkcionalnosti, a WhatsApp će neaktivne račune obrisati nakon 120 dana.
Podsjetimo, nezadovoljstvo korisnika WhatsApp-a novim pravilima, proizašlo je iz toga da bi WhatsApp htio s Facebookom i ostalim oglašivačkim kompanijam dijeliti privatne podatke svojih korisnika.