Wizz Air dobio nagradu ATW-a za najbolju aviokompaniju u 2020.

0
595
Wizz Air i OMV potpisali ugovor o isporuci održivog aviogoriva između 2023. i 2030. godine

Wizz Air, najveći niskotarifni avioprevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, sa ponosom je objavio da je izabran za najbolju aviokompaniju u 2020. godini od Air Transport Worlda (ATW), vodećeg medijskog brenda koji informiše globalnu zajednicu aviokompanija i komercijalnog aviotransporta.
ATW AIA nagrade se dodjeljuju već 46 godina, a ovo je prvi put u historiji da je najprestižnija nagrada za najbolju aviokompaniju dodijeljena jednom niskotarifnom prevozniku. Wizz Air je ovim također postao prva evropska niskotarifna aviokompanija koja je osvojila ovo visoko priznanje.
Kriteriji za osvajanje Nagrade za ATW aviokompaniju godine obuhvataju izuzetan učinak po svim poslovnim i operativnim pokazateljima, isticanje u odnosu na konkurente i besprijekorne rezultate u oblasti sigurnosti, usluga prema putnicima, finansija, inovacija proizvoda, ekologije, odnosa sa zaposlenima i podrške zajednici.
Nagrada za najbolju aviokompaniju u 2020. godini će biti dodijeljena kao glavna nagrada na 46. svečanoj ceremoniji dodjele ATW nagrada za dostignuća u sektoru avioprevoznika, koja će se održati 2. juna u Beču. Lista svih dobitnika će uskoro biti objavljena.
Wizz Air je osnovan u 2003. godine u Budimpešti i na čelu sa generalnim direktorom Jožefom Varadijem je postao aviokompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi i vodeći niskotarifni avioprevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi. Strategija razvoja i konkurentnosti Wizz Aira je dovela do toga da se vrijednost ove kompanije više nego utrostruči od ulaska na berzu 2015. godine. Isto tako, ova aviokompanija bilježi i najbolje berzanske rezultate na svijetu među aviokompanijama, uz godišnju stopu povrata od 31,6 posto.