Wizz Air nastavlja s podrškom ukrajinskim izbjeglicama

0
433
Wizz Air poziva kreativne talente da dizajniraju novu livreju za jedan od svojih Airbus A321neo

Wizz Air je danas objavio da još uvijek postoji značajan broj slobodnih mjesta namijenjenih za ukrajinske izbjeglice koje mogu rezervisati na svim letovima u kontinentalnoj Evropi koji polaze iz zemalja koje graniče s Ukrajinom (Poljska, Slovačka, Mađarska i Rumunija). Avioprevoznik je također produžio period putovanja za ova besplatna mjesta sa kraja marta do 10. aprila 2022. godine.
“Željeli bismo uvjeriti sve ukrajinske izbjeglice da još uvijek ima slobodnih mjesta na mnogim našim rutama, uključujući letove koji polaze iz baza Budimpešta, Gdanjsk, Krakov i Katowice. Iako su određene rute i datumi traženiji od drugih i nažalost već rasprodani, nastavljamo pratiti rezervacije i otvaramo nova mjesta gdje god je to moguće. Wizz Air također nastavlja dodavati veće avione iz pograničnih zemalja u Evropu kako bi po potrebi podržao kretanje ukrajinskih izbjeglica“, saopćio je Wizz Air.
Osim toga, Wizz Air nastavlja nuditi cijenu od 29,99* eura na svim ostalim tzv. letovima za spašavanje (osim UAE, Islanda i Kanarskih Otoka), kao i cijenu od 69,99* eura na svim letovima prema UAE, Islandu i Kanarima, za podršku ukrajinskim izbjeglicama, bez obzira na to gdje se trenutno nalaze.
“Putnike i dalje podstičemo da na web stranici provjere jesu li dostupne niže cijene. Međutim, nastojimo osigurati da sve ukrajinske izbjeglice imaju pristup pristupačnim putovanjima, bez obzira gdje su u ovo vrijeme krize“, navode iz Wizz Aira.
Ukrajinske izbjeglice koje žele rezervisati let mogu to učiniti na: https://wizzair.com/#/rescue.
Preostala slobodna sjedišta i karte za spas će biti dostupne za putovanja do 10. aprila 2022. Putnici će morati unijeti broj ukrajinskog pasoša (strani pasoš koji se koristi za putovanje u inostranstvo) u trenutku rezervacije kako bi se kvalifikovali za besplatna mjesta, a od njih će se također tražiti da pokažu ukrajinski pasoš prilikom prijave.
________
*Tarife od 29,99 i 69,99 eura: Cijena u jednom smjeru, uključujući administrativnu naknadu.