Wizz Air Malta dobio izvršnog direktora

0
332
Dodatnih 75 aviona A321neo, od kojih se očekuje da će većina biti isporučena 2028-29. godine

Wizz Air, najbrže rastuća i najodrživija aviokompanija u Evropi, objavila je da je za generalnog direktora Wizz Aira Malta, nove podružnice koja će biti osnovana kasnije ove godine, imenovala Diarmuida Ó Conghailea. On će ovu funkciju zvanično preuzeti 1. novembra 2022. godine u Valetti, a njegov nadređeni će biti glavni operativni direktor Grupe Michael Delehant.
Conghaile u tim donosi više od deceniju iskustva u avioindustriji, budući da je obavljao više rukovodećih uloga u Ryanairu, Aerodromu u Dablinu i Irskoj avijacijskoj upravi. Donedavno je radio kao regulator za zrakoplovstvo u Irskoj avijacijskoj upravi.
“Zadovoljstvo nam je što možemo poželjeti dobrodošlicu Diarmuidu na novoj poziciji u Wizz Airu. Njegova uloga kao generalnog direktora Wizz Air Malta bit će ključna za postizanje naše sljedeće faze rasta u narednim godinama“, izjavio je József Váradi, glavni izvršni direktor Wizz Aira.
Osnivanje nove podružnice Wizz Air Malta pomoći će jačanju snažne pozicije Wizz Aira i podržavanju ambicioznih planova širenja u Evropi.
“Oduševljen sam što sam se pridružio timu Wizz Aira u ulozi generalnog direktora nove grupe aviokompanije Wizz Air Malta i radujem se izgradnji njene mreže i operacija, kao i podršci širim strateškim poslovnim planovima u budućnosti“, poručio je Diarmuid Ó Conghaile, izvršni direktor Wizz Air Malta.