Otvorena on-line registracija za 11. Sarajevo Business Forum

0
458
Glavni grad BiH regionalni centar poslovnih susreta: Sutra počinje Sarajevo Business Forum

Registracija učesnika 11. Sarajevo Business Foruma (SBF), koji će se održati 11. i 12. maja u Sarajevu, zvanično je otvorena. Zainteresirani za učešće na najvećoj poslovno-investicijskoj konferenciji u regionu, mogu se prijaviti on-line putem web stranice https://sarajevobusinessforum.com, te postati dio najznačajnije poslovne priče u regionu.
Sarajevo Business Forum jedanaesti put okuplja najutjecajnije poslovne i političke lidere iz regiona i svijeta, s ciljem prezentiranja poslovnih prilika i mogućnosti ulaganja u Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona: Albaniju, Crnu Goru, Hrvatsku, Sjevernu Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.
Glavna tema ovogodišnjeg SBF-a je ‘Nearshoring – perspektiva za region’, te će se govoriti o potencijalima za preseljenje proizvodnje evropskih kompanija na područje Jugoistočne Evrope.
Ovogodišnji SBF će 11. i 12. maja 2022. godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine predstaviti niz investicijskih projekata i poslovnih prilika iz proizvodnje, poljoprivrede, energetike, obrazovanja, finansija, infrastrukture, izgradnje, usluga, turizma i drugih sektora.
Putem on-line platforme https://sarajevobusinessforum.com, osim registracije za učešće na 11. SBF, moguće je prijaviti i predati investicione projekte, te nominovati kompanije ili pojedince za Sarajevo Business Bridge Awards – tradicionalne SBF nagrade.
Otvaranje novih firmi, zapošljavanje mladih ljudi, razvoj poduzetništva uz ekonomsko uvezivanje regiona sa svijetom, suština su misije Sarajevo Business Foruma. Nove prilike za umrežavanje i investiranje očekuju i učesnike SBF-a, kojeg pod pokroviteljstvom Predsjedništva BiH organizuje Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa strateškim partnerom – Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo, te dioničarima BBI banke – Islamskom razvojnom bankom (IsDB), Dubai islamskom bankom (DIB) i Abu Dhabi islamskom bankom (ADIB) i drugim partnerima.