Wizz Air od juna do augusta prevezao rekordnih 12,9 miliona putnika

0
398
Wizz Air pokrenuo je svoj prvi program WIZZ ambasadora održivosti

Aviokompanija Wizz Air slavi ogroman broj putnika preveznih između juna i augusta, a riječ je o skoro 13 miliona putnika prevezenih tokom ljetnih mjeseci. To predstavlja rast od 76% u odnosu na prethodnu godinu.
Tokom ljeta, Wizz Air je nastavio da širi svoju mrežu, dodajući 63 nove rute na 38 različitih i uzbudljivih destinacija u Evropi i šire. Aviokompanija je dočekala 13 potpuno novih Airbus aviona između juna i augusta, čime je svoju flotu povećala na 165. Na tržištu Bosne i Hercegovine Wizz Air leti sa tri aerodroma – iz Sarajeva, Tuzle i Banje Luke, ka destinacijama u zapadnoj i sjevernoj Evropi te Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Ultramoderna i efikasna flota ove aviokompanije jača njenu poziciju jedne od najodrživijih svjetskih aviokompanija i omogućit će Wizz Airu da dodatno smanji svoj ekološki otisak za 25% po putničkom kilometru do kraja decenije.
“Ponosni smo što smo prevezli rekordan broj putnika tokom vrhunca ljetne sezone, posebno s obzirom na dobro dokumentovane izazove sa kojima se suočava čitava turistička industrija. Ova tri mjeseca bila su još jedan uzbudljiv period ekspanzije, s
nekim važnim događajima, uključujući najavu 20 novih ruta iz cijele Evrope u Saudijsku Arabiju. I ne samo to, već smo na vrijeme za zimsku sezonu ponovo pokrenuli brojne rute iz baza širom Evrope, dajući našim klijentima još veći izbor pri odlučivanju o svojoj sljedećoj destinaciji. Želimo da se zahvalimo našim vjernim klijentima što nastavljaju da biraju Wizz Air zbog naših niskih cijena, raznolike mreže ruta, odlične usluge i ultra-efikasnih aviona”, kazala je Evelin Jeckel, službenica za mrežu u Wizz Airu.