Wizz Air ponovo proglašen najatraktivnijim poslodavcem u Mađarskoj

0
528
Wizz Air dobio nagradu u kategoriji 'Transport i logistika' nakon istraživanja o brendiranju poslodavaca u Mađarskoj

Aviokompanija Wizz Air saopćila je da je drugu godinu zaredom nagrađena kao najatraktivniji poslodavac u najvećem nezavisnom istraživanju o ’employer brandingu’ u Mađarskoj. Rezultati istraživanja Randstad Employer Brand Research donijeli su novo priznanje za izvanredne performanse aviokompanije u kategoriji transporta i logistike, omogućavajući Wizzu da odbrani svoju prošlogodišnju titulu.
Nagrade Randstad Employer Brand Awards se zasnivaju na najvećem svjetskom nezavisnom istraživanju u toj oblasti. Prema istraživanju koje obuhvata 34 zemlje, atraktivna plata i atmosfera na radnom mjestu ostaju najvažniji faktori pri odabiru posla, ali ove godine je za mađarske ispitanike finansijska stabilnost poslodavca bila važnija u odnosu na evropski prosjek.
“Wizz Air je jedna od rijetkih multinacionalnih kompanija sa svojim globalnim sjedištem u Mađarskoj. Posebno smo ponosni što smo drugu godinu zaredom dobili priznanje kao najatraktivniji poslodavac u kategoriji transporta i logistike u Mađarskoj. Nakon pandemije, Wizz Air se oporavlja 50% bržim tempom od globalne avioindustrije, što se iskazuje kroz naš dinamični rast posljednjih mjeseci, kao i ambiciozne planove za godine koje dolaze. Sa osiguranom knjigom narudžbi novih aviona za narednih pet godina, pred nama je stabilna i svijetla budućnost koja označava najbolje vrijeme za pridruživanje WIZZ porodici. Stalno tražimo ambiciozne i mlade kandidate za razvoj našeg glavnog tima u Budimpešti”, kazala je Tamara Vallois, voditeljica odjela za zapošljavanje i razvoj u Wizz Airu.

Link za prijave: https://careers.wizzair.com/go/Operations-and-Head-Office-Jobs/5258801/