Wizz Air širi poslovanje u regiji uprkos pandemiji

0
823
Wizz Air je jedna od najbrže rastućih i najzelenijih aviokompanija na svijetu

Wizz Air vidi potencijal u širenju svog poslovanja u regiji uprkos trenutnoj pandemiji koronavirusa. Ova aviokompanija nedavno je objavila planove za uvođenje letova od Beograda, Skoplja i Tuzle do Salzburga narednog mjeseca, kao i od Milana do Prištine. Pored toga, Wizz Air planira i uvođenje letova iz drugih gradova u regionu, uključujući Tiranu, Sofiju i Bukurešt.
Wizz Air bila je prva aviokompanija koja je nakon ponovnog otvaranja nastavila komercijalne letove na velikom broju aerodroma u bivšoj Jugoslaviji, uključujući Beograd, Sarajevo, Podgoricu, Tuzlu i Niš.
Izvršni direktor Wizz Air-a Jozsef Varadi je kazao da su nove linije koje se uvode uglavnom popularne kod mlađih kategorija putnika, turista i porodica koje se žele okupiti, prenosi portal Ex-Yu Aviation.
Aviokompanija očekuje da će 60% svog kapaciteta letjeti u ljetnoj sezoni i 80% od septembra 2020. do marta 2021. godine, ali ovi planovi ovise od ublažavanju ograničenja putovanja u pojedinim zemljama zbog pandemije Covid-19.
Wizz Air takođe planira u drugoj polovini juna nastaviti poslovanje na svojim preostalim tržištima u rwgionu, uključujući Hrvatsku, Sloveniju, Makedoniju i Kosovo.