X serija vivo mobitela: dizajn fokusiran na potrebe korisnika

Filozofija kompanije vivo jeste kreirati proizvode koji su fokusirani na korisnička iskustva i potrebe

0
858
Za seriju X vivo je razvio inovativne načine prilagođavanja većih senzora i novih komponenti sistema kamera

Prilikom kreiranja svih modela X serije, kompanija vivo je konstantno primjenjivala diskretne promjene kako bi poboljšala ukupno korisničko iskustvo.
Voditelj industrijskog dizajna u kompaniji vivo, An Ren smatra da je svaka promjena rezultat kontinuiranog rada koji, između ostalog, podrazumijeva i da svaka generacija proizvoda prolazi kroz najmanje 400 testiranih modela prije nego što se odabere konačni model. Zahvaljujući ovom procesu kompanija vivo na tržište plasira proizvode koji su u skladu sa ljudskom intuicijom i svakodnevnim korisničkim iskustvima.
Za seriju X vivo je razvio inovativne načine prilagođavanja većih senzora i novih komponenti sistema kamera, pri čemu je uspio zadržati prepoznatljiv tanak dizajn serije.
Svi telefoni serije vivo X na svojoj stražnjoj ploči imaju tehniku protiv odsjaja koja stvara efekat mat stakla. Ovaj efekat uklanja otiske prstiju i mrlje, što je elegantno rješenje za održavanje telefona čistim. Stražnja ploča na nekoliko modela serije X izrađena je od eko kože koja poboljšava teksturu telefona i pruža veću otpornost na otiske prstiju.
Model X50 je uređaj sa kojim je vivo prvi u industriji predstavio Dual Tone Step dizajn, čiji je sistem kamera na stražnjoj ploči smješten u dva nivoa kako bi se smanjila ukupna vizualna debljina. Također, vivo je na uređajima serije X50 predstavio tanku traku na stražnjoj strani, koja se sada nalazi na svim uređajima serije X. Ove jednostavne ravne linije služe kao prepoznatljiva karakteristika dizajna i ističu pozicioniranje uređaja serije X kao vrhunskih uređaja za kreiranje fotografije.
Vivo X60 serija dizajnirana je da bude elegantna i tanka, što potvrđuje i debljina uređaja X60 Pro od samo 7,59 milimetara. vivo je također kreirao uređaj tako da bude što jednostavniji za korištenje, čemu doprinosi i udobnost pri držanju mobitela s 3D zakrivljenim dizajnom zaslona.

U dizajn serije X70 vivo je također dodao uzbudljive boje, poput jarko narančaste

Sa svojim X70 uređajima, vivo je i dalje zadržao naglasak na udobnosti, tako da X70 ima debljinu od 7,55 milimetara i dizajniran je da nježno leži na dlanu. U dizajn serije X70 vivo je također dodao uzbudljive boje, poput jarko narančaste kako bi razveselio ljude u vremenima predugog života s pandemijskim ograničenjima.

Serija X80 – najnovija serija u liniji X – može se pohvaliti prvim 3D ultrazvučnim dvostrukim senzorom otiska prsta koji precizno identifikuje otiske prstiju korisnika u 0,2 sekunde čime je otključavanje pametnog telefona lakše i brže.
Ultrazvučni senzori otiska prsta rade na principu mapiranja zvučnih valova nastalih usljed pritiska prstiju, čime je očitavanje otisaka preciznije, ali i pomaže u tačnijoj identifikaciji otiska prsta kada su ruke znojne ili masne. Ovo ne samo da omogućuje otključavanje bržim, već i lakšim za korisnike u različitim situacijama.