YouTube dobio manju nadogradnju svojeg playera

0
1376
Korisničko sučelje YouTubea sada će se prilagođavati omjeru stranica videa koji je trenutno aktivan

Na službenom forumu YouTubea objavljeno je kako je ovaj video servis dobio manju nadogradnju svojeg playera, koja bi trebala omogućiti bolju podršku za sve moguće formate video zapisa.
Tako će se od sada korisničko sučelje YouTubea prilagođavati omjeru stranica videa koji je trenutačno aktivan. To znači da će nestati crne trake s gornje i donje strane kod widescreen zapisa (šireg od standardnog 16:9 omjera), kao i one s lijeve i desne strane sve popularnijeg vertikalnog videa.
Osim u javnosti ne baš omiljenog vertikalnog načina snimanja novi će YouTube player ljepše izgledati i kod reprodukcije sada već zastarjelog formata omjera stranica 4:3, kod kojega također neće biti crnih bočnih traka. Umjesto toga, video će biti proširen na maksimalnu širinu i zauzimat će nešto veću površinu ekrana nego do sada, piše Bug.hr.
Kod najčešćeg video formata, onog s omjerom stranica 16:9, također će ponešto do sada praznog bijelog prostora na stranici biti dodijeljeno playeru, pa će se tako svi zapisi prikazivati na najvećoj mogućoj ‘kvadraturi’ zaslona.