Yves Maitre novi CEO HTC-a, cilj daljnje razvijanje 5G i XR tehnologije

0
613
Yves Maitre će nastaviti razvijati VIVE Reality, dok se Cher Wang vraća na poziciju predsjednice Odbora

HTC korporacija, kao vodeći inovator na polju mobilnog i VR računarstva, danas je imenovala Yves Maitrea na poziciju CEO-a HTC-a.
Yves se HTC-u pridružio prelaskom iz jedne od najvećih svjetskih telekomunikacijskih kompanija, Orange, gdje je radio kao izvršni potpredsjednik za opremu i partnerstva brenda, nadgledajući istovremeno tehnološku strategiju i poslovanje kompanije. Prije toga, Yves je radio na pozicijama koje su uključivale uvođenje nekih od najvećih svjetskih brendova elektronike na tržište, kao i cijeli portfolio drugih mobilnih i sličnih usluga. Također, u kompaniji Orange je radio i kao član grupe za inovacijske tehnologije.
Cher Wang će, s druge strane, nastaviti raditi na poziciji predsjednice Odbora HTC-a, gdje će se fokusirati na tehnologije koje će se u budućnosti usklađivati sa širim portoflijem HTC-a i vizijom VIVE Reality-a.
“Kada sam preuzela funkciju CEO-a prije četiri godine, moj cilj je bio u potpunosti izmijeniti HTC kao kompaniju i postaviti temelje za napredak kroz 5G i XR tehnologije. Stoga, sada je savršeno vrijeme za predati palicu jednom iznimno jakom lideru, koji će nas voditi kroz iduće faze putovanja“, rekla je Cher Wang, predsjednica Odbora.
“HTC je dugo predvodio i diktirao trendove za tehnološke inovacije i čast mi je što ću voditi narednu fazu HTC-a“, rekao je Yves Maitre, novi CEO HTC-a.