Zaposlenici Konzuma i Mercatora volonterski podržali rad Restorana dobre volje

0
488
Imširović i Bilić proveli jedan radni dan volontirajući u 'Restoranu dobre volje'

Kompanije Konzum i Mercator u okviru projekta ‘Svi zajedno za jedan obrok više’ pokrenule su zajedničku inicijativu dobrovoljnog volonterskog rada svojih zaposlenika, koji će u naredna dva mjeseca pružati svakodnevnu podršku radu ‘Restorana dobre volje’ u organizaciji Udruženja Pomozi.ba.
Volonterski rad zaposlenika podrazumijevat će pomoć osoblju restorana pri pripremi, pakovanju i izdavanju između 200 i 220 obroka dnevno, koliko Udruženje Pomozi.ba svakodnevno obezbijedi za socijalno ugrožene korisnike ovog restorana.
Kako bi ozvaničili ovaj vid saradnje, predsjednik Uprave kompanija Konzum i Mercator Nihad Imširović i izvršna direktorica Nedeljka Bilić prvi su odvojili vrijeme i proveli jedan radni dan volontirajući u ‘Restoranu dobre volje’, te na svom primjeru pokazali koliko je značajno baviti se društveno korisnim radom i pomoći građanima u potrebi, a njihov pozitivan primjer nastavili su slijediti zaposlenici ovih kompanija.
Povodom početka dobrovoljnog volonterskog rada zaposlenika Konzuma i Mercatora, ove kompanije su Udruženju Pomozi.ba donirale i značajnu količinu prehrambenih proizvoda.
“Zahvalni smo na stalnoj i dugogodišnjoj podršci kompanija Konzum i Mercator, kako kroz različite donacije, tako i kroz postavke korpi za prikupljanje prehrambenih proizvoda u njihovim prodajnim objektima, što nam je od velikog značaja“, izjavio je predsjednik Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić.
U Pomozi.ba kuhinjama u Sarajevu, Travniku i Bihaću svakog dana se pripremi oko 1.000 obroka za socijalno ugrožene građane, a onima koji zbog lošeg zdravstvenog stanja i udaljenosti ne mogu doći do restorana, timovi ove organizacije obroke donose na kućni prag. Gotovi obroci se isporučuju i stanovnicima Vareša, Breze, Visokog, Travnika, Viteza, Donjeg Vakufa, Skender Vakufa/Kneževa, Kotor Varoši, Bihaća, Bosanske Krupe, Cazina, Bosanske Dubice i Prijedora.