Zara lansirala online prodavnicu u BiH

0
595
Kupovinom putem interneta kupci mogu birati hoće li proizvode dobiti na adresu ili u obližnjoj trgovini

Zara je danas pokrenula online prodaju u Bosni i Hercegovini. Ovim lansiranjem Zara obilježava novu prekretnicu u kontinuiranom širenju svojih potpuno integriranih trgovina i online modela širom svijeta gdje Inditex grupacija posluje.
Zara.com/ba će svojim internet kupcima u BiH ponuditi kompletnu kolekciju za žene, muškarce i djecu koja se nalazi u Zara trgovinama, počevši sa novom kolekcijom za proljeće/ljeto 2020. Web stranica je konfigurirana tako da omogućava kupovinu sa bilo kojeg mobilnog aparata i pretraživača dostupnog na tržištu na kojem Zara ima online prisustvo.
Prilikom online pretraživanja kupcima će direktno i automatski biti prikazane posljednje sekcije koje su posjetili, te će moći provjeriti dostupnost proizvoda u trgovini, ali i vidjeti preporučene artikle.
Kupci također mogu koristiti i novu online platformu koristeći Zara App (dostupnu za IOS i Android).
Sa ovim potpuno integriranim modelom, kupci koji kupuju putem interneta mogu odlučiti da kupljene proizvode prime direktno na adresu ili u obližnju trgovinu. Preuzimanje u Zara trgovinama je besplatno. Standardna cijena dostave na kućnu adresu je 7,95 KM, a besplatna je za kupovinu iznad 99,95 KM. Procjena vremena za sve načine isporuke je između 5 do 8 radnih dana na tržištu.
Prilikom zamjene ili vraćanja kupljenih proizvoda, kupci imaju mogućnost izbora povratka proizvoda putem interneta, ili u najbližnjoj trgovini u roku od 30 dana.
Zara kupci u BiH moći će da koriste servise koji su već dostupni na tržištu: namjenska e-mail kontakt adresa i chat za rješavanje bilo kakvih upita ili reklamacija u vezi s transakcijama.
Također, kupci mogu komunicirati sa Zarom putem brend social media kanala.