Zlatna medalja za Swity na Sajmu šljive u Gradačcu

0
552
Štand Swity-a su posjetili brojne delegacije i posjetioci sajma

Vegy krastavac delicates dobitnik je Zlatne medalje za kvalitet proizvoda na ovogodišnjem 46. po redu Međunarodnom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljiveGradačac. Ocjena kvaliteta proizvoda je vršena na Poljoprivredno-prehrambenom fakultetu u Sarajevu. Bosanskohercegovačka kompanija za preradu voća i povrća Swity d.o.o. ne krije oduševljenje zbog osvojene nagrade i reakcija potrošača.
“Sajam je ispunio naša očekivanja jer smo ostvarili direktne kontakte sa potrošačima i konzumentima našeg proizvodnog asortimana. Od konzumenata našeg asortimana dobili smo veoma visoke ocjene za kvalitet naših proizvoda, na što smo posebno ponosni. Naš krastavac koji je osvojio medalju je u cjelosti domaći proizvod, nastao od domaćih proizvođača kornišona, proizveden po tradicionalnoj recepturi Vegafruita“, izjavio je Miralem Gasal, direktor kompanije Swity.
Štand je bio veoma posjećen od strane mnogih delegacija i brojnih posjetilaca sajma, koji su imali priliku da konzumiraju novi proizvodni Swity asortiman.
Ranijih godinaSwity je također učestvovao na sajmovima i osvajao nagrade što je dokaz kontinuiteta održavanja kvalitete Swity proizvoda. Iz kompanije posebno izdvajaju zlatnu medalju 2018. godine za proizvode džem šipak i paprika file žuta, te 2017. za proizvod paprika sa kupusom.