Zlatom nagrađen Barcaffe India Single Origin

0
898
Barcaffè espresso osvojio zlatnu medalju u Italiji na Međunarodnom takmičenju u degustaciji kafe

Na ovogodišnjem Međunarodnom takmičenju u degustaciji kafe (Internacional Coffe Tasting) koje je održano 13. oktobra u organizaciji Međunarodnog Instituta za degustaciju kafe (International Institue of Coffe Tasters), Barcaffè espresso osvojio je zlatnu medalju za Barcaffè India Single Origin.
Sudije ovogodišnjeg takmičenja su ocjenjivali najbolje svjetske kafe. To su radili u skladu sa najvišim standardima senzorne analize. Ovi stručnjaci za kafu su ocjenjivali na osnovu nekoliko kriterijuma: zaokruženost ukusa, intenzitet arome, struktura i postojanost pjene. U Barcaffeu nisu krili oduševljenje zbog osvojene nagrade.
“Presretni smo i veoma ponosni što već 11. put osvajamo medalju na ovom takmičenju koje se održava u Italiji, kolijevci espresso kafe. Ove godine je naš vrhunski Barcaffe Espresso India Single Origin osvojio zlatnu medalju i time se našao u samom vrhu svjetskih espresso kafa“, izjavio je Nikola Mandić, Brand Building Manager za Barcaffe Espresso.
U Indiji, zemlji koja je poznata po bogatoj kulturi i raskošnim ukusima, kafa se uzgaja u hladu i često sadi zajedno sa raznim začinskim biljem kao što su kardamom, cimet, karanfilić ili muskatni oraščić. Na taj način, ona dobija specifičnu aromu, koju uvježban i istančan ukus može lako da osjeti i prepozna. Barcaffè India Single Origin ima karakterističan, jak ukus sa srednje izraženom kiselosti i prijatnom završnom notom začina i kakaoa i izdvaja se od ostalih blendova zbog svoje posebne arome.