Otvoren prvi retail park u Kantonu Sarajevo, investirano 13 miliona KM

0
181
Svečanim presjecanjem vrpce otvoren retail park West Gate na Mostarskom raskršću

Direktor kompanije Penny Almedin Kadrić i načelnici sarajevskih općina Hadžići i Ilidža, Hamdo Ejubović i Nermin Muzur, svečanim presjecanjem vrpce danas su otvorili prvi retail park u Kantonu Sarajevo pod nazivom West Gate smješten na Mostarskom raskršću.
Vrijednost investicije koja se prostire na 40.000 metara kvadratnih je 13 miliona KM, a posao je dobilo više od 100 radnika.
Neki od poznatih brendova koji su našli svoje mjesto u West Gate-u pored Penny plus, Penny marketa su i LC Waikiki, House, Sinsay, SportReality, DeFacto, InterSport…
“Izgradnja i otvaranje prvog retail parka u Kantonu Sarajevo vidljivi je znak da Hadžići napreduju te da se afirmišu i kao centar trgovine. Ostvarena je izuzetno dobra i kvalitetna saradnja općinske administracije i investitora. Za nas je posebno važno što je u retail parku posao našlo preko 100 osoba“, kazao je načelnik Ejubović.
Ovo je prvi retail park u Kantonu Sarajevo i simbolizuje zapadni ulaz u grad, zapadnjački shopping sistem sa mnoštvom popularnih maloprodajnih lanaca.