8. MSCommunity BiH konferencija 25. oktobra u Sarajevu

0
1345
Osmo izdanje MSCommunity BiH konferencije bit će održano 25. oktobra, pod sloganom //GR8!

MSCommunity konferencija, koja se održava osmu godinu zaredom, jedan je od ključnih IT događaja u Bosni i Hercegovini. Okuplja veliki broj IT profesionalaca iz cijele regije. Svake godine na konferenciji se govori o posljednjim svjetskim trendovima i tehnologijama iz Microsoftovog, ali i drugih IT ekosistema.
Osmo izdanje ove konferencije bit će održano 25.10.2019. godine u Hotelu Hills na Ilidži, Sarajevo, pod sloganom //GR8!. Istaknuti stručnjaci iz BiH i regije, dokazani profesionalci i MVP-jevi, održat će predavanja iz oblasti cloud infrastrukture, razvoja softvera, umjetne inteligencije i tehnologija za Internet of Things (IoT).
Govorit će se servisima na Azure platformi, bazama podataka, DevOps-u, kao i upravljanju IT projektima. IT kompanije i pojedinci će, također, imati mogućnost da se povežu s potencijalnim klijentima ili saradnicima.
Konferencija MSCommunity se, zajedno sa NetWork konferencijom, pokazala kao jedan od najznačajnijih IT događaja ove vrste u BiH. Organizator konferencije je neprofitno udruženje MSCommunity BiH, koje djeluje već 17 godina. Od osnivanja 2002. godine, pa sve do danas, Udruženje radi na ostvarivanju primarnih ciljeva, a to su razmjena znanja i iskustava između korisnika, administratora, inžinjera, programera i partnera u Bosni i Hercegovini, kao i svih IT entuzijasta.
“Svake godine se trudimo da posjetiocima konferencije obezbijedimo najaktuelnije sadržaje iz IT svijeta, koje isporučuju priznati i poznati predavači iz cijele regije. I ove godine ćemo slušati sjajne sesije predavača kao što su Jasmin Azemović, Marin Franković, Luka Manojlović, Tomislav Lulić i mnogi drugi koje naši posjetioci dobro poznaju sa regionalnih IT konferencija. Zahvaljujući našim sponzorima, učešće na konferenciji je i ove godine besplatno. Duboko vjerujemo u dijeljenje znanja na ovaj način, te svim zainteresovanima želimo omogućiti da prisustvuju“, rekao je Damir Dizdarević, predsjednik udruženja MSCommunity BiH i jedan od organizatora konferencije.
Registracija za konferenciju će biti besplatna, čime se omogućava mladim ljudima da se upoznaju sa novim IT trendovima i svojim potencijalnim poslodavcima. Svi zainteresovani se već mogu registrovati putem oficijelne web stranice mscommunity.ba, gdje je dostupna i lista svih predavača i predavanja na konferenciji.
Konferenciju ove godine održavaju kompanije: Logosoft, Microsoft BiH, Authority Partners, SYS Company, Veeam, Fakultet informacijskih tehnologija iz Mostara, Prointer, Sarajevski kiseljak, Lanaco i Sessionize.com, kao i medijski partneri Bljesak.info, Media-marketing.com, Faktor.ba, Business Magazine, Hayat.ba, agencija FENA, Info.ba, Poslovne novine, Akta.ba, Profitiraj.ba, Start BiH, Euroblic, IT radar, Radio Stari Grad, časopis Student, Studomat.ba, Hayat TV i TNT Group.
Ovogodišnju konferenciju MSCommunity je moguće pratiti putem društvenih mreža Facebook, LinkedIn i Instagram.