Na Vlašiću otvorena zimska turistička sezona

0
1332
Skijaške staze Babanovac i Markovac danas su puštene u funkciju

Zimska turistička sezona u Srednjobosanskom kantonu (SBK) danas je i službeno otvorena na Vlašiću, a posjetioci su imali priliku probati besplatan grah, čaj i kuhano vino, koje su im omogućili hotelijeri i Turistička zajednica SBK-a, dok ih večeras i sutra očekuje bogat zabavno-muzički program.
Direktor Turističke zajednice SBK-a Miroslav Matošević poželio je svim turističkim radnicima u BiH uspješnu sezonu, istakavši kako je jačanje pojedinačnih destinacija put ka osnaživanju turističkog brenda BiH.
“Gosti na Vlašić dolaze u velikom broju, tako da očekujemo veliku posjećenost, a i skijaške staze Babanovac i Markovac danas su puštene u funkciju”, kazao je Matošević, naglasivši kako je s radom počela i sezonska ambulanta na Babanovcu i turistički informativni centar, a tu su i novi sadržaji kao što su samoposluga, samouslužni restoran te diskoteka na centralnom platou.
Kada su u pitanju ostali ski centri u SBK-u, Matošević je rekao da je s radom počeo i ski centar Pridolci u Busovači, a 27. ili 28. decembra planirano je otvaranje staza u ski centrima na Rostovu, Busovačkoj planini i Vranici.