ADRA: ‘Dive’ pokreću proizvodnju

0
5893
U Doboju završen prvi stepen obuke koju je humanitarna organizacija ADRA pokrenula sa TC Bingo

U Doboju je juče završen prvi stepen obuke koju je humanitarna organizacija ADRApokrenula u saradnji sa TC Bingo. Obuka jebesplatna i namijenjena je ženama iz porodica kojima su poplave 2014. godine nanijele velike materijalne gubitke kao i drugim nezaposlenim ženama koje su zinteresovane da savladaju vještine krojačkog zanata kako bi se u budućnosti mogle lakše zaposliti.
“Sve polaznice su istakle veliko interesovanje za učenje i rad što se može primijetiti na osnovu proizvoda koje su do sada sašile. Obuka se realizuje na osnovu plana i modela rada koji smo razvili u Banjaluci kada smo pokrenuli ovakvu istu obuku za žene sa invalditetom“, kažu iz ADRA-e.
Obuka za krojače je nastavak projekta ‘Hljeb od tekstila’ koji se već dvije godine realizuje na području Sarajeva i Banjaluke, u saradnji sa udruženjem građana ‘Mozaik prijateljstva’.
“S obzirom na to da nam svakodnevno pristižu velike količine stare i neupotrebljive odjeće odlučili smo da je iskorstimo kao repromaterijal za obuku i napravimo neke nove – unikatne proizvode koji će nakon redizajna biti ponovo spremni za upotrebu. Svi naši proizvodi biće prepoznatljivi jer će se na njima nalaziti etikete sa našim zvaničnim logotipom ‘DIVE – redizajn odjeće’. Cilj nam je da u narednom periodu pronađemo tržište za prodaju ovih proizvoda čime bismo obezbijedili sredstva za zaposlenje žena sa invaliditetom kao i drugih nezaposlnih žena koje budu spremene da se priključe našem timu“, ističu iz ADRA-e.
Direktor ove humanitarne organizacije Božidar Mihajlović izrazio kazao je da se nadaju da će im u toj namjeri pružiti podršku razne kompanije, preduzeća i butici širom BiH koji bi mogli otkupiti njihove proizvode i pomoći im da ova ideja bude u potpunosti uspješno realizovana.