Aerodrom Sarajevo: Uskoro radovi na proširenju Terminala B i izgradnji zgrade za operativni centar i osoblje

0
1332
Kajmaković i Dževlan potpisali ugovore o izvođenju radova na Aerodormu Sarajevu

U prostorijama Međunarodnog aerodroma Sarajevo danas su potpisani ugovori između Aerodroma Sarajevo, kao investitora i renomirane firme ANS DRIVE, kao izvođača, za izvođenje radova na modernizaciji i dogradnji Terminala B, kao i za izvođenje građevinsko-zanatskih i instalaterskih radova na izgradnji administrativno-poslovnog objekta za operativni centar i osoblje.
Ukupna vrijednost ovih projekata je 36 miliona KM bez PDV-a, te se oba projekta finansiraju isključivo iz vlastitih sredstava aerodroma. Inače, projekat modernizacije i dogradnje Terminala B, vrijedan 30 miliona KM, predstavlja najveći investicioni projekat u historiji Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
“Proširenje putničkog terminala i izgradnja poslovnog objekta za operativni centar i ostalo osoblje, predstavlja važne strateške projekte Međunarodnog aerodroma Sarajevo, kojim će se, uz realizaciju drugih projekata, osigurati kapaciteti za dalji ubrzan rast, kao i obezbjeđenje uslova za stalno unapređenje kvaliteta naših usluga, a sve u interesu promocije turističkih, poslovnih i drugih privrednih potencijala šire sarajevske regije i BiH u cjelini”, izjavio je nakon potpisivanja ugovora direktor Aerodroma Sarajevo, Armin Kajmaković.
“Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i sa velikim zadovoljstvom najavljujemo skori početak radova na proširenju Međunarodnog aerodoma Sarajevo. Ovo je još jedan od velikih poslova za našu firmu, a posebno naglašavamo naše zadovoljstvo i zbog činjenice da smo zadovoljili vrlo kompleksne i visoke zahtjeve koji su bili definirani tenderskom dokumentacijom”, kazao je direktor kompanije ANS Drive, Asmir Dževlan.