Agencija za bankarstvo FBiH uručenjem donacija obilježila Svjetski dan štednje

0
893
Popis najreprezentativnijih usluga povezanih s računom za plaćanje utvrdit će Agencija za bankarstvo FBiH

Agencija za bankarstvo Federacije BiH (FBA) je ovogodišnji Svjetski dan štednje obilježila u duhu društveno odgovornog djelovanja.
U cilju očuvanju sigurnog i podsticajnog okruženja, za one koji na samom početku svog života trebaju našu pomoć, FBA je donirala novac ustanovama koje brinu o djeci bez roditeljskog staranja: KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave, JU Dječiji dom Mostar i Udruženju Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH.
Donacije su u vidu nabavke potrebne opreme i sredstava u ukupnoj vrijednosti od 30.000 KM, odnosno po 10.000 KM za svaku od navedenih ustanova.
Neizmjerna je naša zahvalnost Agenciji za bankarstvo FBiH na podršci i donaciji kojom su pomogli rad naše ustanove. Roditeljska kuća nije samo humani projekat, ona je primjer kako se može uspostaviti novi sistem vrijednosti, koji će pružiti pomoć djeci i roditeljima u njihovim najtežim trenucima. Agencija za bankarstvo je prepoznala vrijednost našeg projekta”, rekao je Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.
Želimo naglasiti da je Svjetski dan štednje prilika da se istaknu pozitivni aspekti štednje kao dobre životne navike, ali i prilika da se podrže ustanove koje rade socijalno odgovorne poslove, saopćeno je iz FBA.