American Express: Kvartalni prihodi porasli 9%, na 10 milijardi dolara

0
1054
Porasli prihodi i dobit American Expressa

Prihodi American Expressa dosegnuli su u proteklom kvartalu 10 milijardi dolara, što je 9 posto više nego godinu ranije, no znatno su porasli i troškovi poslovanja zbog povećanih ulaganja najveće svjetske kartičarske kuće u nagrade korisnicima.
Prema objavljenom poslovnom izvještaju, čista dobit AmExa u drugom ovogodišnjem tromjesečju iznosila je 1,62 milijarde dolara, dok je godinu ranije dobit iznosila 1,34 milijarde.
Rast prihoda podržan je povećanjem potrošnje korisnika kartica i naknada, ocjenjuju u AmExu.
Kompanija je izvijestila da je potrošnja korisnika njezinih kartica u proteklom kvartalu porasla za 10 posto, pri čemu je broj novih izdanih kartica povećan za 2,9 miliona u odnosu na isti period lani.
Rast prihoda zahvaljuje se i povećanim investicijama AmExa u nagrađivanje korisnika njezinih kartica, prenosi Hina.
Kako bi privukao korisnike veće platežne sposobnosti i uzvratio konkurentskim kompanijama, AmEx je u proteklom tromjesečju u programe nagrađivanja investirao rekordnih 2,43 milijarde dolara, 11 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. Zbog toga su troškovi poslovanja u proteklom kvartalu porasli za 7 posto na godišnjem nivou, na 7,11 milijardi dolara.
Taj je podatak zabrinuo ulagače, pa je cijena dionice AmExa u srijedu u produženom trgovanju nakon zatvaranja Wall Streeta pala za 3,5 posto.