Argeta, Bingo i Menprom: Novi proizvod za nova radna mjesta

0
465
Argeta sa Bingom i Menpromom proizvela novu kokošju paštetu sa sudžukom

Argeta je udružila snage s Bingom, najvećim maloprodajnim trgovcem u BiH i Menpromom, domaćim proizvođačem mesnih prerađevina i zajedno su napravili novi i 100% lokalni Argeta okus Kokošja sa sudžukom.
“Ova je priča puno više od proizvodnje nove paštete. Ovo je priča o partnerstvimakoja pozitivno utječu na lokalno okruženje, pomažu u zadržavanju radnih mjesta“, izjavio je Enzo Smrekar, potpredsjednik Grupe za Delikatesne namaze, Donat Mg i internacionalizaciju.
“Kontinuiran razvoj i posvećenost kvaliteti naših proizvoda je duboko integrirana u poslovnu politiku kompanije i to su na naše veliko zadovoljstvo prepoznali i partneri na ovom odličnom projektu iz Argete. Kreirali smo posebnu sudžuku bez nitritne soli, genetski modificiranih namirnica, konzervansa, aditiva i E brojeva s Halal certifikatom“, istakla je Merima Dzevdetbegovic tehnički direktor MI Menoprom.
“Jedan od strateških ciljeva kompanije Bingo jeste pružanje podrške domaćoj proizvodnji. Na taj način našim kupcima pružamo svježe, kvalitetne i cjenovno pristupačne proizvode. Ponosni smo što smo dio ovog projekta koji je svakako rezultat dugogodišnje saradnje“, izjavili su iz kompanije Bingo, najvećeg domaćeg trgovačkog lanca.