AS Holding Innovation day: Uručena priznanja najboljim inovatorima

0
953
Druženje uposlenika kompanija iz AS Holdinga bilo je obogaćeno edukativnim i zabavnim programom

Uručena priznanja najboljim inovatorima na trećem AS Holding ‘Innovation day’
Proteklu sedmicu u najvećoj bh. prehrambenoj grupaciji u čijem se sastavu nalaze Klas, Vispak, Oaza i mnoge druge uspješne domaće kompanije obilježio je, sada već tradicionalni, projekat ‘Innovation day’ koji se održao u Konjic Garden City kongresno-rekreativnom centru.
Dvodnevno druženje uposlenika kompanija koje su u sastavu AS Holdingabilo je obogaćeno edukativnim i zabavnim programom, a završeno je svečanom dodjelom diploma i novčanih nagrada uposlenicima koji su predlagali najbolje ideje za inovacije i uštede na nivou cijele grupacije.
‘Innovation day’ kruna je projekta ‘Inovacije i uštede’ kojeg je AS Holding započeo početkom 2018. godine, a za cilj ima motivirati uposlenike da svojim prijedlozima unaprijede poslovanje u svim njegovim segmentima.
“Vrlo sam sretan zbog činjenice da su svi uposlenici kompanije koje su u sastavu AS Holdinga dobili mogućnost da učestvuju u jednom ovakvom projektu. Kao dobitnik najveće novčane nagrade u kategoriji ‘Inovacije’ smatram da će ovim sistemom i motivacijom uposlenika, svi nivoi poslovanja biti znatno unaprijeđeni“, istakao je Zlatko Ramić iz kompanije Klas.
Specijalni gost na eventu bio je Elmir Jukić, reditelj popularnog serijala ‘Lud, zbunjen, normalan’ koji je govorio o izazovima današnjice, pojmu uspjeha i vlastitim iskustvima koja su obogatila njegov poslovni život.
Pored Elmira govornici su bili i Ethem Numić, direktor direkcije za marketing i razvoj AS Holdinga kao i Neven Hadžisulejmanović, član Uprave za operativno poslovanje AS Holdinga koji su uposlenicima, kroz vlastite primjere poslovnih problema, prenijeli bitnu poruku o snazi, upornosti, snalažljivosti i prevazilaženju prepreka.
Prisutni su prvi dan imali priliku degustirati Oazine funkcionalne vode i domaći čaj, dva noviteta koja se već nalaze na tržištu. Druženje je završeno raftingom na Neretvi, a naredni Dani inovacija planirani su krajem ove godine.