ASA Osiguranje novi vlasnik bihaćkog Autocomerca

0
3774
Tehničkim pregledom upravljat će ASA Assistance, sestrinska firma ASA Osiguranja

ASA Osiguranje je 2017. godinu, koja je do sada bila izuzetno uspješna za društvo, zaključilo investicijom i kupovinom kompanije Autocomerc d.o.o. Bihać.
Autocomerc u svom vlasništvu na adresi 5. korpusa broj 26. na 26.000 m2 posjeduje objekat u kojem se nalazi stanica za tehnički pregledte ostale nekretnine koje uključuju autoservis, skladišni prostor, autosalon itd. Vrijednost investicije je blizu 4 miliona KM.
“Na ovaj način želimo osigurati da se trend rasta, koji društvo ima, nastavi i u narednim godinama a ova akvizicija će nam obezbjediti da se pozicioniramo kao vodeća osiguravajuča kuća u Unsko-sanskom kantonu. Također, želimo da ASA Osiguranje kao partner, ili u ovom slučaju kao investitor, pomogne razvoj lokalnih preduzeća te na taj način osnaži privredu BiH“, istakao je direktor ASA Osiguranja, Feđa Morankić.
Tehničkim pregledom, koji je opremljen najsavremenijom opremom, upravljat će ASA Assistance, sestrinska firma ASA Osiguranja koja će sa svojim stručnim kadrom i znanjem koje posjeduje ponuditi klijentima u Bihaću vrhunsku uslugu.
Uz tehnički pregled će poslovati i nova poslovnica ASA Osiguranja, tako da će biti moguće na jednom mjestu dobiti potpunu uslugu registracije i osiguranja vozila kao i ostale usluge osiguranja. Pored toga, ideja je da zbog atraktivne pozicije – par kilometara od centra Bihaća, na ovom prostoru u narednom periodu sa svojim aktivnostima počnu djelovati i druge članice ASA Prevent grupacije.