Audi B2B Run: Rekordna utrka okupila preko 1.800 trkača iz 140 kompanija

0
127
CRS, VSTV i NSoft su najbrže bh. kompanije u 2023. godini

Vilsonovo šetalište i stadion Grbavica u Sarajevu sinoć su bili domaćini šestog izdanja najvećeg poslovno-sportskog događaja u BiH, Audi B2B Run. Ova godina je bila posebna, jer je utrka po šesti put zaredom nastavila rušiti rekorde. Na utrci je učestvovalo 1.820 trkača iz više od 140 kompanija različitih industrija.
Utrka duga pet kilometara godinama privlači ogromnu pažnju u poslovnoj zajednici i postala je nezaobilazni događaj za vodeće bh. i regionalne kompanije. Audi B2B Run promoviše sport, zdrav način života, podstiče motivaciju zaposlenika i olakšava neformalno druženje kolega izvan radnog vremena, te pruža priliku za upoznavanje sa drugim kompanijama. Osim toga, mnogi trkači upravo su na ovoj utrci napravili svoje prve korake u svijetu trčanja i inspirisani pozitivnom energijom sporta, počeli ga praktikovati u svakodnevnom životu.
I ove godine mjerili su se pojedinačni rezultati, te najbrža trkačica bila je Irma Kristić iz kompanije NSoft, dok je titulu najbržeg trkača ponio Samir Halilović iz kompanije Catholic Relief Services (CRS).
Prvo mjesto u kategoriji malih kompanija osvojila je kompanija Catholic Relief Services (CRS), u kategoriji srednjih Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH, dok je među velikim kompanijama pobjedu slavila kompanija NSoft.

Raiffeisen Bank imala je najveći broj učesnika na trci – sa rekordnih 170 trkača

Posebno priznanje za Najfit kompaniju, odnosno kompaniju sa najvećim brojem učesnika, po peti put pripalo je timu Raiffeisen Bank BiH, čija je ekipa brojala rekordnih 170 trkača.
Ekipa portala Klix.ba donijela je pobjedu svojoj kompaniji u kategoriji najbrže medijske ekipe.

Priznanje za najbrži ženski tim: Pobjedu odnijele trkačice Raiffeisen Bank

Također, i ove godine je uručeno priznanje za najbrži ženski tim, a pobjedu u ovoj kategoriji odnijele su trkačice Raiffeisen Bank BiH.
Nakon utrke održan je After Run Party i ujedno najveći afterwork party u BiH koji je na jednom mjestu okupio trkače, ali i njihove brojne navijače. Uz spektakularno proglašenje pobjednika, za sjajnu atmosferu pobrinula se DJ Mex i Mirela Laković. Ovaj jedinstveni događaj, koji kombinuje sport i neformalno druženje među kolegama izvan kancelarija, pokazao se kao efikasan za jačanje korporativne kulture, zadovoljstva zaposlenika, ali i kao izuzetna prilika za unapređenje employer brandinga.