Aviokompanija easyJet desetkuje letove u regionu

0
430
EasyJet značajno smanjuje letove prema gradovima u ex-Jugoslaviji u narednim mjesecima

Niskobudžetni avioprevoznik easyJet značajno smanjuje svoje operacije prema gradovima u bivšoj Jugoslaviji u narednim mjesecima, a neke rute će biti obustavljene ili privremeno obustavljene.
Unutar regiona, aviokompanija održava zimske letove za Prištinu, Beograd, Skoplje i Ljubljanu, a njeni letovi za Kosovo jedini su nepromijenjeni.
Ova aviokompanija će iz Beograda privremeno obustaviti sve svoje operacije od sredine januara do početka februara. Letovi iz Bazela i Ženeve bit će stornirani na nešto više od dvije sedmice, dok će letovi iz Berlina biti prekinuti na osnovu postojećih planova aviokompanije.
Nedavno pokrenuta linija easyJeta između Ženeve i Skoplja biće privremeno obustavljena između 17. januara i 4. februara. Međutim, za sada, ova aviokomapnija nije planirala nijedan let između ta dva grada tokom ljetne sezone 2022. godine, a posljednja linija je 25. marta. Letovi se vraćaju iz zimske sezone 2022/2023. krajem oktobra naredne godine.
Na drugim relacijama, easyJet će smanjiti svoje operacije između London Gatwicka i Ljubljane na samo jedan let sedmično, između 9. januara i 11. februara, nakon čega će se usluge vratiti između četiri i pet puta sedmično.
Kompanija easyJet je nedavno objavila da ukida sezonske ljetne letove iz Londona Lutona, Milana Malpense i Toulousea do Dubrovnika, dok su letovi od Belfasta do Splita također obustavljeni. Ranije ove godine već su ukinute linije od Venecije i London Stansteda do Dubrovnika i Splita, kao i od Southenda do Dubrovnika i Newcastlea do Splita, navodi specijalizirani portal Ex-Yu Aviation.
Kompanija easyJet je također otkazala planove za uvođenje letova iz Londona Lutona za Ljubljanu. Ti letovi su trebali početi još prošle godine, ali su stalno odgađani zbog pandemije koronavirusa. Kao rezultat toga, jedina preostala usluga easyJeta do Ljubljane je London Gatwick. Ovo predstavlja značajno povlačenje aviokompanije sa slovenačkog tržišta, koja je prije pandemije i nakon propasti Adria Airwaysa u septembru 2019. bila najveći avioprevoznik u zemlji.