Srbija: Nema policijskog sata, zabrana okupljanja više od 10 ljudi

0
714
U Srbiji je u prvom polugodištu 2020. bilo oko 780,8 hiljada turista, pad za 53%

Prema odluci Kriznog štaba Srbije neće biti uveden policijski sat, kako je ranije bilo jajavljeno zbog porasta zaraženih koronavirusom, a u Beogradu je uvedena zabrana javnog okupljanja za više od deset ljudi.
“Dogovor je da nećemo uvoditi mere za čitavu teritoriju Srbije, već da se fokusiramo na delove gde je nestabilna situacija. Prva mera za Beograd je potpuna zabrana javnog organizovanog okupljanja za više od 10 ljudi na otvorenom i zatvorenom. Sve prodavnice i tržni centri biće zatvoreni od 21 do 6 časova”, kazala je premijerka Ana Brnabić, prenosi Nova.rs.
Ona je istakla da je zdravstveni sistem u Beogradu već pred pucanjem, te da ne može da shvati ponašanje demonstranata sinoć i preksinoć.
Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović istakao je da se dnevno obavi više od 350 pregleda na Infektivnoj klinici u Beogradu, sa drugim Covid bolnicama to oko 500 pregleda dnevno. Trećina pacijenata upućuje se na bolničko liječenje, ostali se vraćaju na kućno liječenje.
“Imamo veliki broj mladih pacijenata, sredovječnih, nešto malo i starijih”, kazao je Stevanović te dodao da se u bolnice na području Beograda ubacuju pomoćni kreveti.