‘Baby Driver’ zatvorio Drive-In Sarajevo: OFF za juli i septembar najavljuje velika iznenađenja

0
817
Sarajevski Drive-In Cinema završio je sinoć projekcijom filma 'Baby Driver'

Sarajevski Drive-In Cinema završio je sinoć projekcijom filma ‘Baby Driver’, a zatvaranju je, kao i prethodnih noći, prisustvovao veliki broj građana.
Sve projekcije za filmove, koji su pet dana prikazivani na području sarajevskog naselja Marijin Dvor (ulični parking u ulici Kotromanića), bile su rasprodate, a program Drive-In Cinema pratilo je oko 1.300 ljubitelja sedme umjetnosti. Projekcijama za vikend prisustvovalli su i članovi Udruženja ‘Dajte nam šansu’, koji su iz vozila Vlade Kantona Sarajevo pratili projekcije.
S obzirom na to da je interes publike bio ogroman, iz Omladinskog Film Festivala Sarajevo, koje je i organizovalo ovu atrakciju u glavnom gradu BiH, poručili su da za kraj jula i za septembar spremaju iznenađenja i nova Drive-In kina u sklopu Festivala, te neke posebne programe. Turneju kroz bh. gradove planiraju najesen.
“Veoma smo zahvalni Evropskoj uniji u BiH, Vladi Kantona Sarajevo i Addiko banci, bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Sve je proteklo uz maksimalno poštivanje mjera propisanih zbog pandemije koronavirusa i bez ijednog incidenta. U realizaciju programa bili su uključeni i MUP Kantona Sarajevo, KJKP Rad, te brojni drugi. Hvala publici na pet prelijepih dana“, poručio je Kenan Musić, direktor OFF-a.