Banja Luka: Pušten u rad terminal za punjenje električnih automobila

0
1046
Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić pustio u rad terminal za punjenje električnih vozila

Gradonačelnik Banja Luke Igor Radojičić pustio je u rad terminal za punjenje električnih vozila na lokaciji parkinga za prigradske autobuse na Malti. Drugi terminal nalazi se na Paskolinoj ciglani.
Na oba terminala u Banjoj Luci instalirana su po tri punjača za električna vozila.
Radojičić je rekao da su ovo prvi punjači za električna vozila koji su instalirani na javnim površinama u BiH i da je ova aktivnost urađena u partnerstvu sa kompanijom ‘Malbašić’.
Terminale će koristiti domaći vozači, ali i oni koji su u tranzitu, pošto su obje lokacije na kojima su postavljeni terminali prometni i laki za pristup onima koji prolaze kroz Banju Luku.
“Grad je obezbijedio oko 40.000 KM u infrastrukturu i dozvole, dok je kompanija ‘Malbašić’ obezbijedila punjače”, naveo je Radojičić.
On je izrazio nadu da će postavljanje ovih punjača navesti veći broj ljudi da koriste električna vozila, navodi Srna.
“Ideja o instalaciji punjača nastala je u Austriji kada smo svojim električnim automobilom htjeli da dođemo u Banja Luku. Usput smo imali punjenje u Gracu, Mariboru i Zagrebu, ali u Banjoj Luci nismo mogli. Punjači su domaća proizvodnja kompanije ‘Elas’, što je veoma značajno”, rekao je Veselko Malbašić, vlasnik kompanije ‘Malbašić’.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here