BBI banka i MÜSİAD potpisali Memorandum o saradnji

0
1076
Amer Bukvić i Erol Yarar potpisali su u Istanbulu Memorandum o saradnji

Predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić i predsjednik Međunarodnog poslovnog Foruma (IBF) Asocijacije nezavisnih biznismena i industrijalaca MÜSİAD Erol Yarar potpisali su u Istanbulu Memorandum o saradnji.
Potpisivanju Memoranduma prisustvovali su član Upravnog odbora MÜSİAD-a Burak Benşin i zamjenik predsjednika IBF-a Gazi Mısırlı. Trogodišnji memorandum ima za cilj unaprijediti saradnju između BiH i Turske u oblasti ekonomije, trgovine i investicijske saradnje.
Ovim sporazumom je predviđeno uspostavljanje poslovne saradnje putem Sarajevo Business Foruma (SBF) i BBI VIP Business Cluba na partnerskom pokretanju investicijskih i razvojnih projekata, pronalaženju i uspostavljanju kontakata između investitora, te posredovanja između privrednika dvije zemlje.
“BBI VIP Business klub ima za cilj da obezbijedi lokalnim i stranim poslovnim ljudima i kompanijama priliku za poslovne susrete, povezivanje kompanija, njihovih vlasnika i ostvarivanje poslovnih ideja. Težimo da naše kompanije, klijenti i partneri s kojima ih povežemo realizuju konkretne poslove i trudimo se da domaće firme, izgrade što bolje odnose sa kompanijama iz inostranstva, posebno putem platforme Sarajevo Business Foruma koji je već prepoznatljiv brend u poslovnom svijetu”, izjavio je u Amer Bukvić.
Članovi BBI VIP Business Cluba, ali i drugi privrednici iz BiH, imat će priliku da kreiraju nove poslovne prilike, te da se prezentuju u inostranstvu, a ovim Memorandumom otvorena su vrata za poslovnu saradnju domaćih firmi sa institucijama i kompanijama iz Turske i članicama MÜSİAD-a.