BBI banka i Vlada SBK: Subvencionirana linija za privrednike

0
363
Potpisani prvi ugovori iz subvencionirane linije za privrednike Srednjobosanskog kantona

Na osnovu Ugovora o implementaciji odobrenih sredstava potpisanog 11. oktobra 2021. između Vlade Srednjobosanskog kantona (SBK) – Ministarstva privrede i Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo, odobrena je prva grupa finansiranja iz okvira linije uz subvencioniranje profitne marže iz sredstava Budžeta SBK.
Ministarstvo je za sufinansiranje profitne marže uplatilo 50.000 KM, dok je BBI banka osigurala sredstva iz vlastitih izvora u visini do 2.450.000 KM.
U zgradi Vlade SBK danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa korisnicima, a sredstva po ovoj finansijskoj liniji odobrena su za Naš dom d.o.o. Travnik, Gewis d.o.o. Busovača, Grand 99 d.o.o. Travnik, Ruff-Cycles SEE d.o.o. Travnik, Print-GS d.o.o. Travnik i GS-Tvornica mašina d.o.o. Travnik.
“Ministarstvo privrede SBK opredjeljeno je da potiče rast i razvoj privrednih subjekata, a ovo je jedan od projekata kojim otvaramo mogućnost za povoljnija kreditna sredstva. Nadamo se da ćemo implementacijom ove linije kreirati nova radna mjesta na području Srednjobosanskog kantona kroz proširenje obima proizvodnje i poslovnih mogućnosti”, istakao je ministar Hrnjić.