BBI banka podržala rad javnih kuhinja u Jablanici, Sarajevu i Kozarskoj Dubici

0
629
BBI banka donirala sredstva za potrebe javnih kuhinja MDD Merhamet

Bosna Bank Interntional (BBI) d.d. Sarajevo donirala je novčana sredstva za kupovinu artikala za potrebe narodnih kuhinja MDD Merhamet u Sarajevu, Jablanici i Kozarskoj Dubici.
“Od marta 2012. godine u Kozarskoj Dubici djeluje narodna kuhinja ‘Život’ u kojoj se svakodnevno priprema više od 60 obroka za lica koja su na rubu egzistencije. Donacija BBI banke pomoći će nam da opstanemo u narednim zimskim danima. Sada smo u prilici da nabavimo osnovne životne namirnice i kruh za narodnu kuhinju ‘Život’. Zahvaljujući pomoći BBI banke naredna dva do tri mjeseca osigurano je nesmetano funkcionisanje kuhinje i priprema obroka”, kazao je Jasmin Spahić, predsjednik MDD Merhamet Kozarska Dubica.
Udruženje MDD Merhamet je društvo koje se bavi humanitarnim radom te pomaže socijalno ugrožene porodice. Merhamet posjeduje oko 20 javnih kuhinja širom BiH u kojima se svakodnevno hrani više od 8.000 osoba. Godišnje se pripremi i podijeli više od dva miliona obroka za socijalno ugrožene kategorije stanovništva, čija je ukupna vrijednost veća od 5 miliona KM. Samo u 2018. godini Merhamet je samo na pripremanje obroka u svojim narodnim kuhinjama i na podjeli prehrambeno-higijenskih paketa socijalno ugroženim porodicama uložio više od 6,1 milion KM.