BBI banka u saradnji sa partnerima stipendira deset studenata iz BiH

0
806
Ugovore o stipendiranju dobitnicima je uručio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke

BBI banka u saradnji sa partnerima stipendira deset studenata završnih godina fakulteta iz BiH. Visina mjesečne stipendije koja se isplaćuje u 10 rata iznosi KM protuvrijednost iznosa od 100 eura. Ugovore o stipendiranju dobitnicima je danas u Sarajevu uručio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.
“Glavni razvojni resurs jedne države, kao i regije u kojoj ona egzistira, jeste ljudski kapital, a njegov kvalitet uglavnom određuju obrazovanje i obuka. Procjenjuje se da ulaganje u obrazovanje i obuku pojedinaca donosi profit koji je uporediv sa ulaganjima u fizički kapital. Zbog toga je u obrazovanje potrebno stalno ulagati, stvarati ga, uvećavati, primjenjivati, ali i prenositi drugima. S obzirom da BBI banka od svog osnivanja na različite načine putem stipendija ulaže u edukaciju, rado pomažemo u realizaciji ovog značajnog projekta”, kazao je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI banke.
Stipendije su dobili Azra Ramović iz Kaknja, Anđela Aćimović iz Bijeljine, Amina Delić-Smriko iz Zenice, Dženita Ferhatbegović iz Šekovića, Lejla Merdić iz Zenice, Asija Kapo iz Sarajeva, Amra Saletović iz Tuzle, Jovana Radosavac iz Banja Luke, Nijaz Ćehaja iz Visokog i Miljan Aleksić iz Doboja.
Osim ovih stipendija, BBI banka u saradnji sa različitim partnerima iz zemlje i svijeta dodjeljuje stipendije učenicima i studentima iz BiH za studiranje u zemlji i na prestižnim fakultetima u svijetu.