RYCO: Za šest projekata iz BiH 151,5 hiljada eura

0
797
Potpisani ugovori za realizaciju projekata sredstavima Regionalnog ureda za saradnju mladih Zapadnog Balkana

U organizaciji Ministarstva civilnih poslova BiH u Sarajevu su potpisani ugovori za realizaciju šest projekata koji će biti finansirani sredstvima Regionalnog ureda za saradnju mladih Zapadnog Balkana (RYCO).
Sredstva su odobrena za šest projekata iz Bosne i Hercegovine, koje su kandidovale četiri organizacije civilnog društva i dvije srednje škole, a ukupan iznos odobrenih sredstava za projekte u BiH je 151.504,47 eura.
Dobitnici RYCO sredstava u BiH su Udruženje ‘Mladi za mir’ Sarajevo, NVO ‘EKO ZH’ Društvo za zaštitu okoliša i kulturno povijesnog naslijeđa Zapadna Hercegovina – Široki Brijeg, Udruženje ‘DIS – Pozorište mladih’ Banja Luka, JU Prva gimnazija Sarajevo, JU Gimnazija ‘Musa Ćazim Ćatić’ Tešanj i Fondacija ‘Obrazovanje u akciji’ Sarajevo.
Podržani su projekti u oblasti promovisanja pomirenja u regionu Zapadnog Balkana, povećanja mobilnosti mladih i saradnje i aktivizma u 2018.godini, a svi projekti realizuju u saradnji sa partnerima iz država regiona.
Sredstva su obezbjeđena u okviru prvog RYCO Otvorenog poziva, koji je trajao od 16. oktobra do 15. novembra 2017. godine. Ukupno 421 aplikacija je pristigla za ovaj poziv, od toga 56 iz Bosne i Hercegovine. Od ukupnog broja aplikacija iz BiH, 51 aplikacija je od organizacija civilnog društva, dok je pet srednjih škola kandidovalo svoje projekte.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here